Routes in Limburg

Posted by

In Limburg… We hebben in Limburg verschillende routes en knooppuntennetwerken. Een netwerk van knooppunten om te fietsen, te wandelen en paard te rijden of te mennen. Een gelukzalig fenomeen! En niet te vergeten grensoverstijgend. Want zonder er veel erg in te hebben, sta je al snel in een ‘Naturwald’ aan de andere kant van de grens.

De 10 mooiste uitzichten

Posted by

In Venlo… en omgeving. Wie sjoeën ós Limburg is… Te voet, te fiets of per auto. Voor het arrangement Schandelse Rust hebben we een aantal mooie GPS-tochten uitgezet, startend De Fruitschuur. Natuurlijk gecombineerd met de exacte coördinaten van elk punt om precies op dat ene plekje te gaan staan waar het uitzicht fenomenaal is. Alvast een voorproefje!

Openlucht theater

Posted by

Is geopend! Een kleine 64 jaar na de allerlaatste voorstelling is het Openluchttheater Velden in 2014 weer in ere hersteld. Het resultaat is een prachtige plek, midden in de natuur, met een bijzondere akoestiek. In het Openluchttheater Velden wordt Cultuur in de Natuur aangeboden. Van kindertheater tot muziek, van exposities tot zang. Kijk voor de volledige programmering op http://www.openluchttheatervelden.nl.

Nationaal Park Maasduinen

Posted by

Ambassadeur! Gecertificeerd en wel. Het nieuwe Ambassadeurschap van Nationaal Park De Maasduinen. U kunt bij ons terecht voor informatie over het park en haar omgeving. We hebben een speciale wandelroute uitgestippeld om u vanaf De Fruitschuur naar de grenzen van 4500 hectare prachtige landschappen te leiden met veel bijzondere planten en dieren!

Libelle aanbieding: rondje Limburg

Posted by

Editie nr 44 van de Libelle ‘Weekendje herfst’. Vitamine D opdoen in het bos… Vlak bij Venlo en Arcen op landgoed Aen Heck ligt B&B de Fruitschuur, een bijzonder adres waar je – ja inderdaad – slaapt in een oude fruitschuur. De schuur is omgebouwd tot knusse logeerplek midden in het groen met de prachtige herfsttinten. Met Libelle aanbieding…

Liefde voor het leven

Posted by

De VVV’s in Limburg lanceerde de nieuwe campagne van “Liefde voor het leven”. Uniek van Limburg is onze liefde voor lekker eten (het culinaire aspect van Limburg), voor cultuur (een eigen zuidelijk karakter), voor de oorsprong (het authentieke van Limburg) en voor het grenzeloze (de internationale ligging met België en Duitsland als goede buur).

Paardentrektocht

Posted by

Schandelo… Eerste trektocht Fruitschuur – Halve Maan zit erop. Mooie tocht van 60 km met overnachtingen in De Fruitschuur en op minicamping of ‘bed en boterham’ Halve Maan in Well. Een aanrader voor als je met je paarden een paar dagen op stap wilt. Er zijn verschillende routes mogelijk afhankelijk van het (dazen)seizoen.

Schandelse Nocino

Posted by

De eerste oogst van groene, Schandelse walnoten uit 2013. Met liefde geplukt op de avond van San Giovanni, ook wel de Limburgse Sint Jan. Van asperge naar walnoten… Een oneven aantal in kwarten gesneden ondergedompeld in alcohol. Samen met de kruidnagels, citroen, kaneel en natuurlijk ons eigen, geheime Schandelse ingrediënt.

Margriet More: ECO adressen

Posted by

“Slapen tussen het groen, 20 sfeervolle eco adressen” in de Margriet More. En wie staar er op 15…? Nee, toch? Ja hoor! We zijn er bijzonder trots op. Ons “slapen in een fruitschuur” bevind zich in het leuke gezelschap van slapen in het weiland en in het hooi. Van Haarlem, Den Haag en Ootmarsum, nu dus ook naar Schandelo.