In Limburg… We hebben in Limburg verschillende routes en knooppuntennetwerken. Een netwerk van knooppunten om te fietsen, te wandelen en paard te rijden of te mennen. Een gelukzalig fenomeen! En niet te vergeten grensoverstijgend. Want zonder er veel erg in te hebben, sta je al snel in een ‘Naturwald’ aan de andere kant van de grens.

Handige links zijn:

Onze eigen routes

Natuurlijk is het ook buiten de gebaande paden en wegen goed vertoeven. Daarom hebben we een aantal routes opgenomen, die wat ons betreft zeker de moeite waard zijn. En vanzelfsprekend zelf gefietst, gelopen of gereden. In het overzicht zie je de diverse routes.

Wandelroutes

 • Rondje Venlo-stadswandeling, 18km
  Langs de Maas, loop je naar de Maasboulevard, het Römerhuis, het Venlose stadhuis, het Keizerstraatje, Julianapark, de Sint Martinusbasiliek, het Wilhelminapark en Kapelke van Genuë weer terug naar Schandelo.
 • Rondje Zwart Water, 13km
  Een rondje door natuurgebied Zwart Water. Natuurlijk loop je om de Venkoelen heen. Mooi in elk seizoen. Het rondje is bovendien een soort ‘8’, dus ook in het midden af te korten. Of je neemt een picknickmand mee om aan het water te vertoeven.
 • Rondje Witte Berg, 15km
  Een van de mooiste uitkijkpunten van Venlo: de Witte Berg. Via het libellenreservaat, door de Ravenvennen, op weg naar het terras van Jagersrust om bij te komen. En dan het laatste stukje richting De Fruitschuur.

Fietsroutes

 • Rondje Kasteel Arcen en rozenroute, 23km
  Op naar Kasteel Arcen. De Kasteeltuinen zijn zeker de moeite waard en omdat deze route niet al te lang is, past die wandeling er nog prima bij. Daar is het ook heerlijk op het terras vertoeven overigens.
 • Rondje Krickenbeckersee, 36km
  De rondje richting Duitsland. De Poelvennsee en Krickenbeckersee liggen op ongeveer de helft van de route. Je fietst onder langs de Maas terug naar Schandelo. ‘Vergesse bitte nicht um Torte zu essen…’
 • Rondje Witte steen, 51km
  De langste route, maar zeeeker de moeite waard. Je fietst onder langs de Maas naar het Kloosterdorp Steyl en vervolgens naar de Witte Steen. Door het Brachter Wald en het Jaomerdal terug naar Schandelo.

Motorroutes

 • Rondje Zevenheuvelen-Waaldijk, 247km
  Een tocht van zo’n 5,5 uur. Weliswaar nog zonder stops. Eerst naar de Zeven Heuvelen en dan een mooi stuk touren over de dijk langs de Waal. Via het Limburgse landschap weer naar Schandelo.
 • Rondje Limburgse Peel, 156km
  Een tocht door de Limburgse Peel. Overigens een groot stuk door Noord-Brabant, maar we zijn chauvinistisch. P.s. met Rowwen Hèze en ‘De Peel in brand’ op de achtergrond, maak je het af….
 • Rondje ‘Sur le Meuse’, 131 km
  Klein maar fijn. Zo’n 131 km maar daardoor wel met volop mogelijkheden om te genieten van de Limburgse natuur en zonnige terrassen onderweg. Mooi langs de grenzen van het Nationaal park op.

Overzicht

Je kunt de MyRoute-app downloaden en de route downloaden als GPX-bestand. Dat is het makkelijkst! Als je alleen een telefoon bij de hand hebt, overweeg dan het bestand op te slaan in de cloud. Bijvoorbeeld via ICloud, Onedrive of Dropbox. Daarna kan het bestand in verschillende apps worden geïmporteerd. We helpen je er graag bij.

Voor onze gasten hebben we bovendien een fiets- en wandelnavigatie die gratis gebruikt kan worden.