We hebben speciaal voor jou wat meer achtergrondinformatie over De Fruitschuur, de omgeving en al die zaken die gewoon lekker praktisch zijn als je ergens verblijft. Natuurlijk geven allerlei verschillende apps nog een nog beter beeld. Zie het als je eerste kennismaking.

Even oriënteren… je bent in Schandelo, een buurtschap van iets meer dan 100 huizen. Het kenmerkt zich door de lintbebouwing. Schandelo hoort bij het dorp Velden en maakt deel uit van de gemeente Venlo. Venlo centrum ligt op zo’n 7 km zuidelijk van je.

Verder vind je verschillende natuurgebieden om ons heen. Zuidelijk van ons tref je het natuurgebied ‘t Zwart Water. In het noorden ligt natuurgebied Ravenvennen, het begin van Nationaal Park Maasduinen. Beide zijn onderdeel van het Limburgs Landschap.

Waar kan ik boodschappen doen?

Er is een Jan Linders (3 km) in Velden. Best een grote supermarkt, maar verwacht niet al te veel biologische, ecologische of vegan producten. Daarvoor kun je het beste naar de AH XL (4 km) in winkelcentrum ‘t Tref. Daar vind je ook andere winkels zoals Kruidvat, C&A, Blokker, Big Bazaar, e.d.

Wat zijn de mooie natuurgebieden?

We schreven eerder al dat we ons tussen 2 natuurgebieden begeven. Zuidelijk tref je het Zwart Water aan, noordelijk de Ravenvennen. Er zijn verschillende uitgezette wandelroutes die je op de routekaart hierboven terugvindt. We hebben een wandelnavigatie te leen die je vanaf De Fruitschuur naar de mooiste plekken brengt.

Wat verder weg, maar zeer zeker de moeite waard zijn Landgoed Arcen, de Groote Heide en het Jammerdal, ook wel ‘ut Jaomerdal’. We helpen je wel met de uitspraak en het Venloose dialect. En natuurlijk de Duitse zijde, niet te vergeten: Wasser.Wander.Welt Wedden dat je bij route 7 een ijsvogel weet te spotten…?!

Onvergetelijk is ook een kanotocht over de Niers in Duitsland.

Welke leuke dorpen zijn er?

Zeker de moeite waard is Arcen. Het gezellige pleintje in het dorp, heeft een paar leuke terrassen en bovenal een van de beste ijssalons van Nederland: IJssalon Clevers. Je kunt het goed combineren met een bezoek aan de Kasteeltuinen Arcen, Thermaal Bad, Graanbranderij de IJsvogel of Hertog Jan Brouwerij.

Ps. onderweg kom je ook nog langs SPAWellness in Lomm.

Een compleet andere sfeer, maar ook erg bijzonder. Kloosterdorp Steyl. Ervaar zelf de oude traditie van gastvriendschap. De drie bekende kloosters functioneren allemaal nog als zodanig. Verder tref je in het dorpje de Dubbelkerk, het Missiemuseum en Botanische Tuin Jochumhof. Het dorpje heeft haar eigen website, maar vergeet ‘de beer’ niet ;-).

Wat is er te doen in de stad?

Het centrum van Venlo is natuurlijk het meest voor de hand liggend. We zijn bijzonder trots op het Limburgs Museum en Musem van Bommel van Dam. Wat meer entertainment? Kijk eens naar Theater De Maaspoort of Poppodium Grenswerk. Onze favoriet? Sounds Recordshop, lunch Bij de Buren en borrelen bij De Keizerin, De Klep of Cafe Central.

Heb je wat meer tijd en zin om bijvoorbeeld door Zuid-Limburg te toeren? Combineer het dan met een bezoek aan Maastricht. We hebben verschillende mooie routes voor je. Wat je in dat geval zeker niet mag overslaan, is de boekenwinkel in de Dominicanen kerk. Op veel lijstjes behoort deze boekenwinkel tot een van de mooiste in Europa.

Waar kan ik gaan shoppen?

Het dichtstbijzijnde shopping center is Venlo centrum (7 km). Hier vind je volop leuke winkels, klein en groot. Onze favorieten zijn toch wel de Jodenstraat en Klaasstraat. Het is natuurlijk maar net waar je naar op zoek bent. Vergeet vooral niet om op een van de vele terrassen neer te strijken op de Markt, Oude Markt, Parade of op de Maasboulevard.

Parkeren doe je het beste onder langs de Maas. Een beetje afhankelijk van de drukte, voorbij Restaurant Valuas. In de weekenden zul je merken dat het erg druk is door Duitse dagjesmensen. Doordeweeks zul je veel verder door kunnen rijden. Als je de auto dichterbij wilt parkeren, kun je deze Q-park garage gebruiken.

Wat verder weg, maar wellicht wel een optie voor je als je gesteld bent op merkkleding, is het Designer Outlet in Roermond. Denk aan 30 minuten autorijden en zo’n 10 minuten parkeren, afhankelijk van de drukte. In het oude centrum van Roermond (zo’n 10 minuten lopen), tref je ook zeker een paar leuke terrassen aan.

En verder?

Tja, we kunnen uren zo niet dagen vertellen over ‘Wie sjoeën ós Limburg is‘. Natuurlijk beantwoorden we al jouw praktische vragen graag. Als je op zoek bent naar meer of andere activiteiten, kijk dan ook eens op onze Pinterest-pagina.

× Vragen?