De Niers, net over de grens

Een kanotocht over de Niers in Duitsland is erg populair. De Niers is een 114 km lange rivier net over de grens in Duitsland. Hij is bevaarbaar vanaf Süchteln bij Viersen tot Milsbeek in Nederland, waar hij in de Maas uitmondt. De Niers is 65 km bevaarbaar, waarvan 8 km in Nederland. In Duitsland zijn goede kano-faciliteiten langs de rivier. Er zijn kanosteigers en vaak is er ook een wc. De stroomsnelheid is doorgaans ongeveer 2 km/u. Kortom, voor iedereen is het goed te doen.

Kanotocht in de Mohawk

U kunt gebruik maken van onze Gatz Mohawk huurkano. De Canadese kano’s van Gatz zijn een begrip in de wereld. De kenners weten deze open kano dan ook te waarderen om zijn stabiliteit, vaareigenschappen en snelheid. De Mohawk is voorzien van spatzeilen, dus uw belangrijke spullen blijven droog. Ook als u geen geoefende kanoër bent, gaat u hier prima mee door het water. En voor onderweg? Dan kunt u gebruik maken van onze picknickmand. U kiest uw eigen plekje in de natuur en geniet van de Limburgse specialiteiten.

Indien u wenst, geven we u eerst een korte instructie over het varen in een Canadese kano. Pas als u zich voldoende zeker voelt, gaat u onderweg.

Transport van… en naar…

Wij zetten u af bij een van de instapplaatsen langs de Niers, die u terugvindt op de kaart. U kiest zelf het traject, de vaarsnelheid en uw rust- en lunchtijden. En ‘bent u er klaar mee’…? In dat geval belt u ons en halen wij u op tot waar u bent gekomen. Simpel! We hebben niet veel meer nodig dan een openbare weg aan de Niers. We verhuren onze Gatz al vanaf €80 voor een hele dag vaarplezier en ultieme ontspanning op het water.

Kano route tocht kaart niers duitsland
Kanotocht mohawk gatz niers duitsland limburg
× Vragen?