Hier komen ze dan als voorproefje: de 10 mooiste uitzichten en uitkijkpunten in Noord-Limburg. Met als middelpunt De Fruitschuur welteverstaan. En wij hebben de exacte coördinaten ;-).

De Witte Berg

Tip 1. Natuurgebied Ravenvennen in Velden. Midden in het natuurgebied Ravenvennen ligt de Witte Berg. Het hoogste uitkijkpunt van de nabije omgeving. De Witte Berg is een mooi voorbeeld van een oude rivierduin. Iets waar dit gebied als onderdeel van De Maasduinen om bekend staat. Vanaf de Witte Berg kijkt u uit over de verschillende vennen.

De Libelle-route

Tip 2. Natuurgebied Ravenvennen in Velden. Vanwege de grote soortenrijkdom aan libellen rond de vennen verklaarde de Vlinderstichting het gebied in 2011 tot tweede ‘libellenreservaat’ van Nederland. Dit uitkijkpunt bevindt zich midden tussen de vennen. Het leidt geen twijfel wat u hier allemaal kunt bezichtigen.

Zwart Water

Tip 3. Natuurgebied Zwart Water in Venlo-Velden. Dit natuurgebied dankt zijn naam aan het meer Zwart Water. Het Zwart Water – in de volksmond, officieel de Venkoelen genaamd – was vroeger een oude maasarm. Tegenwoordig is het een afgesloten meer waar gebruik van wordt gemaakt door o.a. dodaars, kuifeenden, blauwe reigers en soms een grote zilverreiger.

Krickenbecker Seen

Tip 4. Naturerlebnisgebiet Krickenbecker Seen. Een fantastisch wandel- en fietsgebied net over de grens waarvan het meer het middelpunt is. Het bijzondere uitzichtpunt is vanaf de (in 2005 gerenoveerde) uitzichttoren Taubenberg op de Hinsbecker Höhen. Vanaf een uitkijkpunt met een hoogte van 28 meter ervaart uw de volledige ’Pracht und Schönheit der Seen’.

Groote Heide

Tip 5. Natuurgebied Groote Heide, in Venlo. Niet ver van de stad ligt een van de grootste heidegebieden van Limburg: de Groote Heide. Een plek die bol staat van de historie. Tijdens de oorlog was hier onder andere het Duitse vliegveld Fliegerhorst gelegen. Tegenwoordig is het niets anders dan puur natuurschoon.

Jammerdal

Tip 6. Natuurgebied Jammerdal in Venlo-Tegelen. In het Jammerdal werd al sinds de Romeinse tijd klei gewonnnen. De grootste blikvanger vormt de poel die is overgebleven van een klei- en zindafgraving. In de steile afgegraven wand hebben oeverzwaluwen hun holen gemaakt. Verder is de poel een interessant leefgebied voor salamanders en padden.

Yagua Skybar

Tip 7. Yagua Skybar: Nedinscoplein 7c in Venlo. Op een unieke locatie met schitterend uitzicht over de Maas en de omgeving van Venlo opende de Yagua Skybar in november 2013 haar deuren. In deze trendy loungebar, op de hoogste verdieping van de Nedinscotoren, kunt u terecht voor lunch en diner.

Reindersmeer

Tip 8. Nationaal Park Maasduinen nabij Well. Het Nationaal Park De Maasduinen is ongeveer 20 kilometer lang en ruim 4.500 hectare groot. Het park is van landelijk en zelfs Europees belang vanwege de speciale landschapsvormen en de bijbehorende plant- en diersoorten. Dit uitzichtpunt bevindt zich ‘midden op het Reijndersmeer’.

Gelderns-Nierskanaal

Tip 9. Nationaal Park Maasduinen nabij Wellerlooi. Het Gelderns-Nierskanaal is in 1770 gegraven en diende als afwateringskanaal voor de landbouw. Het kanaal loopt vanaf Geldern (Duitsland) richting de Maas. In ruim 200 jaar tijd is er een prachtig dal gevormd. In dit dal is een broekbos met elzen en wilgen tot ontwikkeling gekomen.

Aenheck

Tip 10. Landgoed Aenheck in Schandelo. Vanzelfsprekend kan ons eigen stekje niet ontbreken. Neem plaats in een van terrasstoelen en geniet – afhankelijk van het tijdstip – van het landschap, de stilte, de rust of de vogels. In het donker treft u de vleermuisjes en als u écht stil kunt zijn, wellicht zelfs een van onze dassen.

Uitzicht uitkijkpunt noord limburg venlo schandelo
× Vragen?